[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[dm-devel] adding luns



What actions are required to get multipath to "see" a lun added
after reboot?  I tried using an alternate qlogic driver, qla2xxx-v8.00.02-1, 
but that did not work.  Thanks. 

environment:
 - rhas4 U2 Beta - Linux pecan 2.6.9-16.EL #1 Mon Aug 15 19:58:49 EDT 2005 i686 i686 i386 GNU/Linux
 - multipath-tools-0.4.5.49. compiled from ftp://sources.redhat.com/pub/dm/multipath-tools    
     one-off patch of mpath_faker.c
 - 2 QLogic PCI to Fibre Channel Host Adapters for QLA2340:
   Firmware version 3.03.15 IPX, Driver version 8.01.00b5-rh2
 - IBM ESS 2105F20 4 paths
 - /etc/mulipath.conf:
   defaults {
           multipath_tool  "/sbin/multipath -v0"
           udev_dir        /dev
           polling_interval 10
           default_selector        "round-robin 0"
           default_path_grouping_policy    multibus
           default_getuid_callout  "/sbin/scsi_id -g -u -s /block/%n"
           default_prio_callout    "/bin/true"
           default_features        "0"
           rr_wmin_io              100
           failback                immediate
   }
   devnode_blacklist {
           devnode "^(ram|raw|loop|fd|md|dm-|sr|scd|st)[0-9]*"
           devnode "^hd[a-z][0-9]*"
           devnode "^cciss!c[0-9]d[0-9]*[p[0-9]*]"
   }
   devices {
           device {
                   vendor                  "IBM"
                   product                 "2105F20"
                   path_grouping_policy    multibus
                   path_checker            tur
           }
   }
============================================================
Ray Stell  stellr vt edu  (540) 231-4109  Tempus fugit  28^D


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]