[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [dm-devel] Re: Running open-iscsi with device mapper hangs



Mike Christie wrote:

Erez Zilber wrote:
Mike Christie wrote:

Erez Zilber wrote:


Hi,

I'm trying to run open-iscsi with the multipath tool. I was able to create a scenario in which the initiator machine hangs:

My initiator runs on a SLES 10 beta 8 machine. The db contains 2 targets:
iscsiadm -m node
[83347a] 192.168.10.106:3260,1 iqn.2005-12.com.voltaire.206000C0FF07C1D1
[030479] 192.168.10.105:3260,1 iqn.2005-12.com.voltaire.206000C0FF07C1D1

are you using the iscsi initiator in a SLES kernel, a mainline kernel or
svn or a open-iscsi.org tarball?

--
dm-devel mailing list
dm-devel redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/dm-devel


I'm using the initiator that comes with the SLES kernel (2.6.16-rc6-git1-4-smp). We applied 3 patches that are located in https://openib.org/svn/gen2/branches/backport/sles10/:
iscsi-04-libiscsi.patch
iscsi-05-convert-tcp.patch
iscsi-06-transport-ep-cb.patch

The userspace part is r560.

Do you prefer that I try to run it with a different open-iscsi version?


Maybe. Do those patches have any of the later fixes PatM found? Look at
r543, 544, 545. Without them you can hit some lockups or oops.

--
dm-devel mailing list
dm-devel redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/dm-devel
I'm now running with r545 and I don't see this behavior anymore.

Hannes - do you know when will there be an update for SLES 10 with those fixes ?

--

____________________________________________________________

Erez Zilber   |  972-9-971-7689

Software Engineer, Storage Team

Voltaire – _The Grid Backbone_

__

www.voltaire.com <http://www.voltaire.com/>




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]