[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[dm-devel] multipath-tools with STK FLEXLINE 380



Hi list,

we're trying to get multipath working on a server (which run SLES 10)
connected to a STK FLEXLINE 380 SAN. This SAN has AVT (Auto Volume
Transfer) activated and we have two LUNs exported to the server, which
one on a different preferred path (one on controller A and the other on
controller B).

Since the SAN has AVT activated and that we are using preferred path,
i'm guessing that we have to use group_by_prio policy with the
mpath_prio_tpc callout program.

I can see that mpath_prio_tpc get the right priority :

# mpath_prio_tpc /dev/sda
3
# mpath_prio_tpc /dev/sdb
0
# mpath_prio_tpc /dev/sdd
0
# mpath_prio_tpc /dev/sde
3

and then if i issue "fdisk -l" on /dev/sda and /dev/sde, each LUN stay
on his preferred controller on the SAN.

The problem is when i start multipath, it will not coalesces the paths
together.

Here's my multipath.conf :

defaults {
        udev_dir        /dev
        polling_interval 10


        path_grouping_policy    group_by_prio
        getuid_callout  "/sbin/scsi_id -g -u -s /block/%n"


        prio_callout    "/sbin/mpath_prio_tpc /dev/%n"
        path_checker    tur

        rr_weight       priorities

        failback        immediate

#       user_friendly_names yes

}
blacklist {
        devnode "^(ram|raw|loop|fd|md|dm-|sr|scd|st)[0-9]*"
        devnode "^hd[a-z][[0-9]*]"
        devnode "^cciss!c[0-9]d[0-9]*[p[0-9]*]"
        device {
                vendor "STK"
                product "Universal Xport"
        }
}

multipaths {

        multipath {
                wwid                   3600a0b8000119c20000002a445338779
                alias                  test1
        }

        multipath {
                wwid                   3600a0b8000119c20000002a945338e7f
                alias                  test2
        }

}


and here's the relevant error part of the output of "multipath -v3" :

...
test1: set ACT_CREATE (map does not exist)
test1: domap (0) failure for create/reload map
...
test2: set ACT_CREATE (map does not exist)
test2: domap (0) failure for create/reload map
...


Am i missing something or multipath-tools just can't work on
STK FLEXLINE 380 with AVT enabled?


Thanks a lot for your time! 


-- 
#################################################
#                                               #
# Tony Lapointe @ Connexim                      #
# Administrateur Systeme # System Administrator #
# RHCE # LPI                                    #
# phone -> 1-514-879-5951                       #
# page -> 1-514-851-2560                        #
# email -> tony lapointe connexim ca            #
# epager -> 5148512560 pager mobility com       #
#                                               #
#################################################
#                                               #
# # mount --bind /bin/su /bin/login             #
#                                               #
#################################################


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]