[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [dm-devel] how to troubleshoot faulty multipath path?




> -----Original Message-----
> From: Rudy Gevaert [mailto:Rudy Gevaert UGent be]
> Sent: Wednesday, December 21, 2011 10:23 AM
> To: dm-devel redhat com
> Subject: Re: [dm-devel] how to troubleshoot faulty multipath path?
> 
> On 12/20/2011 08:45 PM, Moger, Babu wrote:
> 
> > None of your logs show any problems with the paths related to
DS3400.
> > Can you please set the verbosity to 6 and collect the logs.
> > To set the verbosity level  add following line in default section in
> > your multipath.conf.
> > verbosity 	6
> 
> Hello,
> 
> I have changed the verbosity level to 6.  I have attached the output
of
> multipath -l.
> 
> Do you need any other logs?


There are problem with few devices.  Open itself is failing. 

Look here..
Dec 21 17:23:02 | Discover device /sys/block/sdd
Dec 21 17:23:02 | sdd: not found in pathvec
Dec 21 17:23:02 | sdd: mask = 0x1
Dec 21 17:23:02 | sdd: dev_t = 8:48
Dec 21 17:23:02 | sdd: size = 1153433600
Dec 21 17:23:02 | sdd: subsystem = scsi
Dec 21 17:23:02 | sdd: vendor = IBM
Dec 21 17:23:02 | sdd: product = 1726-4xx  FAStT
Dec 21 17:23:02 | sdd: rev = 0617
Dec 21 17:23:02 | sdd: h:b:t:l = 1:0:0:11
Dec 21 17:23:02 | sdd: tgt_node_name = 0x200400a0b85a591
Dec 21 17:23:02 | Couldn't open node for sdd: No such device or address

Dec 21 17:23:02 | Discover device /sys/block/sdq
Dec 21 17:23:02 | sdq: not found in pathvec
Dec 21 17:23:02 | sdq: mask = 0x1
Dec 21 17:23:02 | sdq: dev_t = 65:0
Dec 21 17:23:02 | sdq: size = 1153433600
Dec 21 17:23:02 | sdq: subsystem = scsi
Dec 21 17:23:02 | sdq: vendor = IBM
Dec 21 17:23:02 | sdq: product = 1726-4xx  FAStT
Dec 21 17:23:02 | sdq: rev = 0617
Dec 21 17:23:02 | sdq: h:b:t:l = 5:0:0:10
Dec 21 17:23:02 | sdq: tgt_node_name = 0x200400a0b85a591
Dec 21 17:23:02 | Couldn't open node for sdq: No such device or address

Dec 21 17:23:02 | Discover device /sys/block/sdv
Dec 21 17:23:02 | sdv: not found in pathvec
Dec 21 17:23:02 | sdv: mask = 0x1
Dec 21 17:23:02 | sdv: dev_t = 65:80
Dec 21 17:23:02 | sdv: size = 1153433600
Dec 21 17:23:02 | sdv: subsystem = scsi
Dec 21 17:23:02 | sdv: vendor = IBM
Dec 21 17:23:02 | sdv: product = 1726-4xx  FAStT
Dec 21 17:23:02 | sdv: rev = 0617
Dec 21 17:23:02 | sdv: h:b:t:l = 5:0:0:15
Dec 21 17:23:02 | sdv: tgt_node_name = 0x200400a0b85a591
Dec 21 17:23:02 | Couldn't open node for sdv: No such device or address

If you have sg_utils, you can try sending some commands to these
devices.

> 
> Thanks in advance!
> Rudy


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]