[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Problems with SCSI/sg.ko & USB/(uhci_hcd.ko + usb_storage.ko)



Aleksey Nogin escreveu:
On 28.04.2004 12:12, Casimiro de Almeida Barreto wrote:

Again, an old nasty problem is back in FC2 test 3: using the latest
linux-2.6.5-1.327, when I attach an IOMEGA ZIP CD (USB) (RW) unity to
USB port, usb_storage recons it and registers correcty (both at /sys
and /proc/...), device /dev/scd0 is active (I can mount, umount and
read CDs) and I got a message indicating that it was registered as sr0
(althought I cannot have access do /dev/sr0). But the device is not
reconned by sg.ko (is is not registered).

Not sure if it is related, but have you looked at bug 121105?



It seems to be related. But problem remains.

When I dump /proc/bus/usb/devices I get:

T:  Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=12  MxCh= 2
B:  Alloc=  0/900 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
D:  Ver= 1.10 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 8 #Cfgs=  1
P:  Vendor=0000 ProdID=0000 Rev= 2.06
S:  Manufacturer=Linux 2.6.5-1.327 uhci_hcd
S:  Product=UHCI Host Controller
S:  SerialNumber=0000:00:04.2
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=40 MxPwr=  0mA
I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   2 Ivl=255ms
 
T:  Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#=  2 Spd=12  MxCh= 0
D:  Ver= 1.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=059b ProdID=0050 Rev= 1.00
S:  Manufacturer=Iomega
S:  Product=USB Zip CD
S:  SerialNumber=00000000000000000000
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr=  0mA
I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E:  Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS=  64 Ivl=0ms
E:  Ad=83(I) Atr=03(Int.) MxPS=   2 Ivl=32ms


Then, when I dump /proc/scsi/scsi I get:

Attached devices:
Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
  Vendor: IOMEGA   Model: ZIPCD 650 USB    Rev: P1.9
  Type:   CD-ROM                           ANSI SCSI revision: 02

Yet, when I dump /proc/scsi/usb_storage/0 I get:

   Host scsi0: usb-storage
       Vendor: Iomega
      Product: USB Zip CD
Serial Number: 00000000000000000000
     Protocol: Transparent SCSI
    Transport: Bulk
       Quirks:


But all entries in /proc/scsi/sg are empty !!!

So, let's go to /sys/bus/scsi/devices/0:0:0:0/

detach-state: 0
model: ZIPCD 650 USB
max-sectors: 240
queue-depth: 1
Rev: P1.9
scsi_level: 3
state: running
type: 5
vendor: IOMEGA

And I have a "block" symbolic link block -> ../../../../../../../../block/sr0 (that means nothing ...) and so on, so forth.
Notice that there is not a char symlink to point to ...sg

Best regards,

Casimiro


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]