[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

SOLVER: alsa driver: High Definition Audio: hda-intel



On my Acer Aspire 5600 whit fc5 I not hear any sound.

Chip: Intel Corporation 82801G - High Definition Audio
Kernel-Module: snd-hda-inte
> [root lesca ~]# lspci
> 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile Memory Controller Hub (rev 03)
> 00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PCI Express Graphics Port (rev 03)
> 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
> 00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
> 00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
> 00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
> 00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
> 00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #1 (rev 02)
> 00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #2 (rev 02)
> 00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #3 (rev 02)
> 00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #4 (rev 02)
> 00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
> 00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
> 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
> 00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
> 00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
> 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Unknown device 7149
> 02:00.0 Network controller: Intel Corporation Unknown device 4222 (rev 02)
> 0a:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
> 0a:09.0 CardBus bridge: Texas Instruments Unknown device 8039
> 0a:09.2 Mass storage controller: Texas Instruments Unknown device 803b
> 0a:09.3 Class 0805: Texas Instruments Unknown device 803c

This morning I have fount this article:

https://bugtrack.alsa-project.org/alsa-bug/view.php?id=2104

So I have install the new driver take from:

http://www.icewalkers.com/download/ALSA-driver/660/dld/

% tar xvf alsa-driver-1.0.13rc1.tar.bz2
% cd alsa-driver-1.0.13rc1
% ls
% ./configure
% make
% sudo make install
% reboot

After reboot, I have run:

# system-config-soundcard

..... and finally my laptop can play sounds!!.

Great work, thank you all.

Hope this help.

(Please, insert this driver into FC6)

-- 
Dario Lesca <d lesca solinos it>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]