[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: External drives not detected at boot time?



2007/2/17, Wart <wart kobold org>:
Michel Salim wrote:
> 2007/2/17, nodata <lsof nodata co uk>:
>> Am Samstag, den 17.02.2007, 11:41 -0500 schrieb Michel Salim:
>> > In Rawhide, USB external drives are not detected if they are plugged
>> > in at boot time,
>>
>> What happens if you plug it in after boot?
>>
> Same as if I power-cycle the drive (easier than unplugging and
> re-plugging the USB cable): it's detected as a USB mass-storage
> device, is then scanned for partititions and the device nodes created.
>
>> > requiring power-cycling before the required device
>> > nodes are created in /dev and gnome-volume-manager works.
>>
>> Power cycling of the external drive or the PC?
>>
> The external drive
>
> For some reason it seems that when the USB modules are first loaded,
> mass storage devices are not properly initialized (my USB mouse, on
> the other hand, works just fine)

I've heard of similar problems when using devices connected to a USB
hub.  If the hub draws power from the USB bus, then some power-hungry
devices don't get properly detected at boot time.  But if the USB hub
has its own power source, things would work better.

The USB hub is powered, and furthermore, the drive itself has its own
power adapter. Culprit seems to be the new ub USB driver, as discussed
in the Bugzilla entry that Adam posted below.


--
Michel Salim
http://hircus.wordpress.com/


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]