[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Getting my broadcom wireless card to work with rawhide



Paul wrote:
> Hi,
> 
> I have a broadcom wireless card in my box. lspci is showing it haapily
> as
> 
> 02:06.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One
> 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)


Let me know if you get this card working with b43. I've never had any
luck and currently use ndiswrapper.


> 
> and b43 is showing up in lsmod.
> 
> I've used b43-fcutter to install the firmware into /lib/firmware/b43 and
> have an alias in /etc/modprobe.conf for wlan0
> 
> So far so good - the activity light comes on on the card and I'm happy.
> 
> My problem comes activating it. /sbin/ifup wlan0 comes up with

I got just about as far. The card seemed to "work" but I was unable to
associate with any of the WAPs I could see.


> 
> Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
> SET failed on device wlan0 ; Device or resource busy
> 
> It can then not get an IP address. dmesg gives me
> 
> b43-phy0 debug: Disabling hardware based encryption for keyidx: 0, mac:
> ff:ff:ff:ff:ff:ff
> b43-phy0 debug: Using hardware based encryption for keyidx: 0, mac:
> ff:ff:ff:ff:ff:ff
> wlan0: Initial auth_alg=0
> wlan0: authenticate with AP 00:1b:2f:44:23:32
> wlan0: authenticate with AP 00:1b:2f:44:23:32
> wlan0: authenticate with AP 00:1b:2f:44:23:32
> wlan0: authentication with AP 00:1b:2f:44:23:32 timed out
> 
> How do I get it to work? I'm using the v4 driver
> 

Jonathan Steffan


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]