[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: f8t3 live: no networking on presario 700 (Broadcom)



On Tue, 2007-10-09 at 10:22 -0400, sean darcy wrote:

> Installed b43-fwcutter and followed the instructions at 
> http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#devicefirmware
> 
> Got http://downloads.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.80.53.0.tar.bz2
> 
> untarred that file and ran
> b43-fwcutter -w /lib/firmare broadcom-wl-4.80.53.0/kmod/wl_apsta.o

Just to be sure, what made you choose version 4 firmware for your
device? I had messages in dmesg directing me to get the version 3
firmware (for my BCM4306 card). I'm not sure what firmware/driver the
4311 would use, but it would probably tell you in the logs..

> Shouldn't I have seen the firmware being loaded in dmesg, or syslog?

Not necessarily? I don't think it bothers loading the firmware until you
actually try to bring up the device. Of course, NetworkManager usually
does that pretty quickly, so you might see a message like this one:

b43legacy-phy0 debug: Loading firmware version 0x127, patch level 14
(2005-04-18 02:36:27)

But then again, maybe not - I'm not sure how b43 and b43legacy differ in
their log messages.

> Made sure NetworkManager was working. I can see the icon. No connection.

You don't see any wireless networks listed if you click on the icon?
Have you restarted NetworkManager?

> Now what? I've never tried to use Fedora with wireless, so I may be 
> missing something obvious.

Nope, you've got pretty much everything right (except, possibly, the
firmware - thanks for making this harder than it needs to be, Broadcom.)

-w

Attachment: signature.asc
Description: This is a digitally signed message part


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]