[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Back up to square one with sound config



Setup: FC2 test1
Kernel: kernel-2.6.6-1.376
I've been trying to get sound working for several days on and off.
Went back and read the relevant posts or at least what I could find.

Tried several of the suggestions ... still not getting anywhere.

At this point I have so much crap in /etc/modprobe.conf and in
/etc/rc.d/rc.local I'd like to clean the slate and start from square
one.

Has anyone posted a step by step guide to getting this setup?  It
seems to be getting unduly complex.

Running lsmod I see a pile of sound related stuff a yard long.
Seems like a lot of junk to make a sound.

dmesg shows this sound related output:
  intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49486 usecs
  intel8x0: clocking to 41161
  PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.5 to 64
  intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49487 usecs
  intel8x0: clocking to 41161
  PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.5 to 64
  intel8x0_measure_ac97_clock: measured 49487 usecs
  intel8x0: clocking to 41161

Current /etc/modprobe.conf:
  alias eth0 3c59x
  alias eth1 e100

  include /etc/modprobe.conf.dist
  alias usb-controller ehci-hcd
  alias usb-controller1 ohci-hcd

  alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
  alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
  alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
  # [HP 05/23/04 09:25  alsa part:]
  alias char-major-116 snd
  # post-install sound-slot-0 /sbin/modprobe --ignore-install sound-slot-0 && /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :
  # pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S /dev/null 2>&1 || :
  alias sound-slot-0 snd-intel8x0
  install sound-slot-0 /sbin/modprobe --ignore-install sound-slot-0 && /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :


Current /etc/rc.d/rc.local

  touch /var/lock/subsys/local
  modprobe snd-seq-oss
  modprobe snd-pcm-oss
  modprobe snd_intel8x0

Aumix is zeroed out on every boot but even setting it wide open
doesn't give me anything.

`system-config-soundcard' fails but starts with a warning about
invalid utf-8 junk in something to do with desktop:
  (system-config-soundcard.py:2767): Gdk-WARNING **: 
  DESKTOP_STARTUP_ID contains invalid UTF-8
  
Going through the rest of the proceedure does nothing usefull.

How can I clean this mess up and start one step at a time with some
chance of debugging my problem? 



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]