[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: ati x1400 (text mode) F7+



On Fri, May 25, 2007 at 08:04:08PM -0500, Justin Conover wrote:
> On 3/11/07, Justin Conover <justin conover gmail com> wrote:
> >https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=231797
> >
> >On 2/27/07, Adam Jackson <ajackson redhat com> wrote:
> >> Wow.  The people that wrote that BIOS are complete clowns.
> >>
> >> 1) EDID block with the panel size, but no VESA mode matching that size
> >> 2) Detailed timing for the panel mode given in EDID, twice, just for fun
> >> 3) EDID is otherwise non-conformant (missing name and range descriptors)
> >>
> >> xorg-x11-drv-vesa 1.3.0-4.fc7 on its way to rawhide now, should work
> >> marginally better.  You still won't the native 1680x1050 panel size on
> >> account of clown screwup #1, but you should get 1400x1050 at least.
> >>
> >> Friends don't let friends use vesa,

It seems that the ATI Radeon x1300 also suffers from similar problems:

https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=236416

The symptoms on this particular card are that when the VESA driver 
goes to read the EDID information using the VBE BIOS, sometimes it 
comes back all zeros, sometimes it comes back with partial data, and 
sometimes we get the full data.  It works marginally better with a 
sleep(2) added before the BIOS call, but this still doesn't guarantee 
a full read of the EDID data.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]