[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt] libvirt usage



On Thu, Mar 12, 2009 at 07:06:44PM +0200, Zvi Dubitzky wrote:
> Hi
> 
> I have a Ubutnu system .
> I installed  libxml2 and   libvirt   packages by : apt-get install 
> ibvirt-bin and    .. libxml2 .
> They were installed ok .    The libraries are located under /user/lib e.g 
> : /usr/lib/libvirt.so.0
> 
> I  am trying to link  as follows:
>   CFLAGS=`pkg-config --cflags libvirt`
>   LDFLAGS=`pkg-config --libs libvirt`
>   gcc -o test_cpu $CFLAGS $LDFLAGS test_cpu.c
> 
> 
> But get the message :
> 
> Package libvirt was not found in the pkg-config search path.
> Perhaps you should add the directory containing `libvirt.pc'
> to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
> No package 'libvirt' found
> 
> 
> It turns  out that  doing :   pkg-config  --list-all  | grep libvirt 
> 
> return no libvirt traces .

As Daniel mentions, this suggests that you have not installed the development
package for libvirt. On Ubuntu, I believe this will be called "libvirt-dev"

Daniel
-- 
|: Red Hat, Engineering, London   -o-   http://people.redhat.com/berrange/ :|
|: http://libvirt.org  -o-  http://virt-manager.org  -o-  http://ovirt.org :|
|: http://autobuild.org       -o-         http://search.cpan.org/~danberr/ :|
|: GnuPG: 7D3B9505  -o-  F3C9 553F A1DA 4AC2 5648 23C1 B3DF F742 7D3B 9505 :|


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]