[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [linux-lvm] loop devices?



I too tried to make a pv on a loop device when I first downloaded lvm
and ran into a stone wall. Stepping through the code that Mika pasted
the debugging output from suggested it was not supported but I didn't
know how to fix it.

On Wed, Dec 12, 2001 at 09:53:05PM +0200, Mika Lansirinne wrote:
> Harri Haataja wrote:
> > On Wed, Dec 12, 2001 at 06:16:31PM +0200, Mika Lansirinne wrote:
> > > I was trying to use a loop device(s) for LVM. In the pvcreate man-page it 
> is 
> > > said that a PV can also be a loopback file. That also seem to work 
> correct. 
> > > But when I try to create a VG on that I get:
> > > 
> > > [root arthur /tmp]# vgcreate tmpvg /dev/loop0
> > > vgcreate -- no valid physical volumes in command line
> > 
> > I didnt bother to look deep into those messages but first though that
> > came into my mind is that you didn't mention losetup. You did this?
> 
> Sorry, probably should have mentioned that to be complete. I indeed did use 
> losetup first. (And I can create filesystem to that and can mount that. No 
> problem with the loop device itself).
> 
> These are the steps I have done:
> dd if=/dev/zero of=lvm-file bs=1M count=XX
> losetup /dev/loop0 lvm-file
> pvcreate /dev/loop0
> => pvcreate -- physical volume "/dev/loop0" successfully created
> vgcreate tmpvg /dev/loop0
> => vgcreate -- no valid physical volumes in command line
> 
-- 
mailto:thecap usa net
http://www.ece.utexas.edu/~thecap/
28 70 20 71 2C 65 29 61 9C B1 36 3D D4 69 CE 62 4A 22 8B 0E DC 3E



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]