[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[linux-lvm] Problems adding and moving disk.



Hello!

After installing a new disk and moving one other disk from master to slave I cant get my VG back online. Im running 2.4.19 with the 1.0.5 tools

When vgchange -ay runs at boot up I get this error:

Trying to vfree() bad address (40176008)
Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 0000000c
 printing eip:
c0125b04
*pde = 00000000
Oops: 0000
CPU:    0
EIP:    0010:[<c0125b04>]    Not tainted
EFLAGS: 00010006
eax: 00c61054   ebx: 0805f1e8   ecx: 00000000   edx: c100001c
esi: 00000000   edi: 00000206   ebp: cef85000   esp: cf053b84
ds: 0018   es: 0018   ss: 0018
Process vgchange (pid: 127, stackpage=cf053000)
Stack: cef850c0 0805f1e8 00042f40 cef85000 d084a186 0805f1e8 00000000 cef85000
       cf052000 00000000 cef854c4 00000000 000042f5 d0849345 00000000 00000000
       00000000 fffffffa 00000000 cef858f8 4004fe0a 00000000 d0848c2d 00000000
Call Trace:    [<d084a186>] [<d0849345>] [<d0848c2d>] [<d084ece0>] [<c010f594>]
  [<c01df2e1>] [<c011eea2>] [<c011f3ee>] [<c0108660>] [<c018adf1>] [<c0197403>]
  [<c0196d60>] [<c018c0d4>] [<c018c132>] [<c018c487>] [<c018c8bd>] [<c0196d60>]
  [<c01097ed>] [<d08475a8>] [<c01274f4>] [<c0127306>] [<c011e896>] [<c011e8e3>]
  [<c011ea7e>] [<c010f6f4>] [<c0121cd4>] [<c0121d01>] [<c011e902>] [<c0134b94>]
  [<c012d1e2>] [<c0164cda>] [<c012c315>] [<c012c22a>] [<c0138847>] [<c010856f>]

Code: 2b 59 0c 89 d8 31 d2 f7 76 18 89 c3 8b 41 14 89 44 99 18 89


I tried running a vgscan -d and I got this:


<1> lvm_get_iop_version -- CALLED
<22> lvm_check_special -- CALLED
<22> lvm_check_special -- LEAVING
<1> lvm_get_iop_version -- AFTER ioctl ret: 0
<1> lvm_get_iop_version -- LEAVING with ret: 10
<1> lvm_lock -- CALLED
<22> lvm_check_special -- CALLED
<22> lvm_check_special -- LEAVING

..and it hangs there

I managed to get everything back online if I removed the new disk and moved the otherone back from slave to master.

Does anyone know what might be causing this?


/Kalle




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]