[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [linux-lvm] problem with 2.6.15-rc5



Old Fart <rascal jumper-747 cox net> wrote:
> Sebastian Kuzminsky wrote:
> > I'm seeing almost immediate, perfectly repeatable hard lockups in
> > 2.6.15-rc5 and 2.6.15-rc5-mm3, when using sata_mv, RAID, and LVM together.
> >   
> FWIW, I have a setup similar to yours with Intel ich5 and sata promise, 
> software raid5 PVs and root partitions on LVs.  During the install of 
> etch I had to go to terminal 2 during the partitioning process to get 
> the raid devices started and then do lvm vgscan, etc, so the partitioner 
> properly saw the LVs.  Even so, a recent netinst of etch failed using 
> this method and borked one of my arrays.  An earlier etch CD install 
> worked ok with the fiddling done in TTY2.  I have seen the same 
> characteristics when installing other distros (Fedora 5, XOSLinuxPC 
> (really hard to do), Ubuntu, Gentoo, Fedora 4, Mandriva) not starting 
> the raid sets and then not being able to initialize the LVs and have had 
> to use the TTY2 approach.  A notable exception was SuSE which did it 
> right from the start.  Gentoo is really hard to do, I had to hack the 
> initrd to get the raid nodes made and run vgscan, vgchange, etc.  Good 
> luck!!

It's not an install problem.  The system's up and running, I just added
some more hardware.  I can make the RAIDs fine and the LVM components
fine, but when I use them together the system hangs.


-- 
Sebastian Kuzminsky


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]