[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[linux-lvm] lvrename hanging on snapshots



When I try to run "lvrename vg00 usr_p0 usr_p1" the command hangs, the CPU goes to 100% utilization in wait state, and the whole system pretty much hangs (not completely, but enough that I can't do a clean shutdown and have to power cycle).

Prior to running this command vg00/usr_p0 exists and is a snapshot. vg00/usr_p1 does not exist.

All the other LVM operations I try work fine, including creating and removing snapshots. lvrename -t works, but obviously doesn't do anything.

I have managed to capture a strace as well as run lvm_dump.sh -a, and the results are here: http://www.broudy.net/lvrename/. The lvm_dump is not from when the system is hung.

The last thing in the strace is a couple of ioctls on /dev/mapper/control, DM_DEV_SUSPEND being the last.

Kernel is stock Debian Sarge 2.6.8-2-k7

LVM VERSION:
 LVM version:     2.01.04 (2005-02-09)
 Library version: 1.01.00-ioctl (2005-01-17)
 Driver version:  4.1.0
DEVICE MAPPER VERSION:
Library version:   1.01.00-ioctl (2005-01-17)
Driver version:    4.1.0

I'm more that will to debug this problem, try patches, etc, I reproduced this on a machine that isn't very critical. But I'm not sure what steps to take.

Thanks,
Dave

--
Dave Broudy
dave broudy net
Phone: 303.278.0908      Mobile: 703.401.5955        Fax: 303.674.6840
http://www.broudy.net/
AIM/YIM: dbroudy


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]