[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

startx problem...



This is my first post and I am still a little green, please be gentle.
Please reply directly to me as i am not sure if my subscription went
through or not....


The system is RH 6.1(2.2.5) w/XFCom_Rage128 1.3 and an Xpert99 video card
128MB
PIII 500

Up until this morning, my system was working fine.  I'd login and do
startx from the line and E would come up just hunky dorey.

This morning I got into work and logged in, I issued startx and I got this
error message:

_XSERVTransSocketINETCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListener: server already running

Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't
already running

...

Since I got this I have rebooted and still have the same problem.  I have
check ps and found no X procs.  I checked netstat and tcp port 6000 is
listening and nmap shows an open port on tcp 6000 X11.

I have tried disabling my firewall and starting x; no luck. I have turned
off portsentry and tried starting x; no luck.  Neither of the port
configurations for this utils have changed in the last month. I guessed
that neither of these things would solve the problem as X had been working
fine since install just fine.

I do not have a lock file in /tmp or in /var/lock or in /var/run.  I am
stumped.  XFS starts and stop without issue as well.

Let me deny(hopefully ;)) any fault of my own by relating this:  The last
time I used E successfully was two days ago.  At which time i was
modifying my portsentry, netsaint, and firewall init scripts(they come up
at start time without issue).  When doing this I restarted multiple times
to ensure that the system would come up without a problem.  And each of
those times i was able to startx successfully.  Then the system was
shutdown while we had a power shutdown in our building and then it was
restarted.  Two days later when i tried to login again for the first
time...i got these errors.

Anyone ever seen anything like this before?  One question that i have is
whether or not there is a log for X.  I had an incident last week where
all of my logs were deleted and I have been suffering through getting them
all reporting properly again. I would hope that, if it were the abcense of
a log file, the errors would reflect that.  But I cannot make heads or
tails of this; nor can anyone else I have asked.

____________________________
Mike Neuharth
ADCS Technology Specialist
http://www.umn.edu/adcs

E-Mail		: mjn tc umn edu
Page Mail	: 6123065932 messaging sprintpcs com
http://nifty.dsl.visi.com/
____________________________





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]