[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [augeas-devel] augtool is choking on xml - help!



On 17/02/12 12:59, Biltong wrote:
> On Fri, Feb 17, 2012, at 11:35 AM, Dominic Cleal wrote:
>> On 17/02/12 11:24, Biltong wrote:
>>> I can't see what I am doing wrong. Can anyone help?
>>>
>>> $ cat /tmp/web.xml
>>> <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
>> [snip]
>>> augtool> print /augeas/files/tmp/web.xml/error
>>> /augeas/files/tmp/web.xml/error = "parse_failed"
>>> /augeas/files/tmp/web.xml/error/pos = "43"
>>> /augeas/files/tmp/web.xml/error/line = "1"
>>> /augeas/files/tmp/web.xml/error/char = "43"
>>
>> Does the file have Windows/DOS style line endings?  Try dos2unix?
> 
> Aha! That was it - thanks! So I guess this is a bug on my side, since
> XML files should use unix line endings?

There's no requirement in XML that they do as far as I know, so it's
just the Augeas lens that isn't permitting it.

> Okay to file an RFE for a nicer error?

Even better, please file an RFE to get them supported.

https://fedorahosted.org/augeas/  (you need a Fedora/FAS account)

I think the subject of Unix vs. Windows line endings has come up before,
but since Augeas is primarily used for Unix file types then I don't
think any lenses support Windows line endings.  XML seems like a good
exception to the rule IMO.

-- 
Dominic Cleal
Red Hat Consulting
m: +44 (0)7817 878113



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]