[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: shared memory issue with 2.3.99-6 and -8



On Sun, 21 May 2000, Peter Petrakis wrote:

> Anyone having a problem with shared memory on 2.3.99 ? Seems im not able to
> allocate shared memory. Also X is taking up 80MB of ram just starting and
> holds that much ram most of the time.
> 
>  10:42pm  up 1 day,  9:38,  8 users,  load average: 0.16, 0.69, 1.10
> 58 processes: 57 sleeping, 1 running, 0 zombie, 0 stopped
> CPU states: 44.7% user,  2.5% system,  2.2% nice, 50.4% idle
> Mem:   123328K av,  121072K used,    2256K free,       0K shrd,     672K buff
> Swap:  523248K av,   87344K used,  435904K free                   54424K
> cached
> 
> root      2399 59.1 20.6 113464 25448 ?      S    May20 892:15 X :0
> This XFree 4.0 with a Voodoo 3000

I'm not running XFree 4.0 yet.

> [ppetrakis@voodoo:~]$ free
>              total       used       free     shared    buffers     cached
> Mem:        123328     120944       2384          0        672      54488
> -/+ buffers/cache:      65784      57544
> Swap:       523248      87344     435904
> 
> I get "shmget failed" alot when I start gnome apps...

Add this to /etc/fstab:

none		/shm			shm	defaults	0 0

... and do this ...

mkdir /shm
mount /shm

I don't know what it's for, but things start working as soon as this
filesystem is present.

> Pre-8 was worse... Copying files between harddrives got me "cannot allocate
> memory"
> warnings and the copies would fail. Anyone else seen this behavior?

I haven't tried pre-8.

> System is a 600LX ,
> Linux voodoo.alphalinux.org 2.3.99-pre6 #2 Sat May 13 16:01:33 EDT 2000 alpha
> unknown
> 
> Thanks,
> Peter

/Andreas



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index] []