[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[dm-devel] ERROR: asr: reading /dev/sdo[Input/output error]



Hi,

I've setup an IBM HS21 blade with RHEL6.1. The OS installed on a DS5100 storage server (SAN boot).
During booting I'm recognizing the following messages:

Starting udev: OK
Setting hostname elm8a203.beaverton.ibm.com:
ERROR: asr: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: ddf1: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: ddf1: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: hpt37x: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: hpt45x: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: isw: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: jmicron: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: lsi: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: nvidia: reading /dev/sdo[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sdo[Input/output error]
...

ERROR: sil: reading /dev/sdf[Input/output error]
ERROR: via: reading /dev/sdf[Input/output error]
ERROR: asr: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: ddf1: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: ddf1: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: hpt37x: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: hpt45x: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: isw: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: jmicron: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: lsi: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: nvidia: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sde[Input/output error]
ERROR: pdc: reading /dev/sde[Input/output error]


etc.

All those device /dev/sd...are part of a multipath devices, e.g.:


mpathh (3600a0b800047e4e4000008b54ebc91c3) dm-6 IBM,1818      FAStT
size=25G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='1 rdac' wp=rw
|-+- policy='round-robin 0' prio=6 status=active
| `- 3:0:3:0 sdh 8:112 active ready running
`-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=enabled
  `- 4:0:2:0 sdo 8:224 active ghost running
mpathg (3600a0b800011573a00006da14a648a22) dm-0 IBM,1815      FAStT
size=4.8G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='1 rdac' wp=rw
|-+- policy='round-robin 0' prio=6 status=active
| `- 4:0:1:1 sdn 8:208 active ready running
`-+- policy='round-robin 0' prio=1 status=enabled
  `- 3:0:0:1 sdc 8:32  active ghost running


OS is booting but how can I get rid of those messages? Is it udev-rules related?

Regards,

Christian May (IBM)




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]