[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[dm-devel] multipath device with name '1'



Hello,

From time to time I get a multipath device called '1':

1                 dm-4 DELL,MD32xx
size=50G features='3 queue_if_no_path pg_init_retries 50' hwhandler='1 rdac' wp=rw
`-+- policy='round-robin 0' prio=-1 status=enabled
  |- 0:0:0:1 sdd 8:48  failed undef running
  `- 0:0:1:1 sde 8:64  failed undef running


This happens when I unmap/map luns to a specific host.

I am seeing this on machines connected through fibre channel to an IBM DS3400, but also on a machine direct attached to a Dell MD3200.

1                 dm-6 IBM,1726-4xx  FAStT
size=550G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='1 rdac' wp=rw
`-+- policy='round-robin 0' prio=-1 status=enabled
  `- 1:0:0:15 sdh  8:112  failed undef  running

I haven't been able to remove the device from the listing. I can remove it from device mapper, but as soon as I rescan the bus it appears again.

The only way to get rid of the multipath (so it stays away) is to reboot the machine.

The main concern with this device I have is that some scripts (like when you recreate initramfs) go and check all the devices. And when it checks this device the process hangs...

Has anybody seen this before?

root cyrprd2:~# uname -a
Linux cyrprd2 2.6.32-5-amd64 #1 SMP Tue Jun 14 09:42:28 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux



Thanks,

Rudy


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]