[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: EXT3-fs error



----- Original Message -----
From: "Daniel Veillard" <daniel veillard com>
To: "Louis Hopcraft" <lhopcraft telus net>
Cc: "ext3-users" <ext3-users redhat com>
Sent: Monday, January 21, 2002 12:01 PM
Subject: Re: EXT3-fs error


> On Sun, Jan 20, 2002 at 05:56:48PM -0800, Louis Hopcraft wrote:
> > No matter what I do (Y or N) the results are the same.  The problem will
> > not go away.  Does anyone have any ideas as to a fix, or to what the
> > problem is?  When I do a fsck and it marks the fs as clean I reboot and
> > hdb: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
> > hdb: dma_intr: error=0x10 { SectorIdNotFound }, LBAsect=81423,
>
>   Your IDe drive is dying. backup immediately and try to get the warranty
> to apply.

This can also be because of IDE drives running out of spec, ie. having an
overclocked PCI bus, a buggy drive or a buggy controller. One of my drives
exhibited typical "bad sector" behaviour, when in fact the drive couldn't
run on it's rated UDMA33 speed and had to be manually tuned for MW-DMA2.
(Now I run with Andre's IDE patch which automatically tunes "down" the drive
because it is in som "quirk" list or something).

 _____________________________________________________
|  Martin Eriksson <nitrax giron wox org>
|  MSc CSE student, department of Computing Science
|  Umeå University, Sweden

- ABIT BP6(RU) - 2xCeleron 400 - 128MB/PC100/C2 Acer
- Maxtor 10/5400/U33 HPT P/M - Seagate 6/5400/DMA2 HPT S/M
- 2xDE-530TX - 1xTulip - Linux 2.4.17+ide+preempt





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]