[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: corruption happening sometimes when I do a shutdown -r now



Reply in-line :-

On Tue, Dec 23, 2008 at 03:20, Christian Kujau <lists nerdbynature de> wrote:
> On Mon, 22 Dec 2008, shirish wrote:
>>
>> [284.072041] ata2.00:exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x6
>> frozen
>> [284.072119] ata2.00:cmd a0/00:00:00:00:00/00:00:00:00/a0 tag0
>> [284.072122]         cdb 1b 00 00 02 00 00 00 00 00 00 00 00
>> [284.072124]         res 40/00:03:00:00:00/00:00:00:00/a0 Emask 0x4
>> (timeout)
>> [284.072300] ata2.00: status: { DRDY }
>
> So, in the end it really was hardware problems again leading to fs
> corruption?

Hi Christian,
        Dunno. I also tried the smartmontools and it doesn't give any
errors. I have reported my findings on the bug given below.

>> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/310279
>
> There are lots of similar bugs regarding these ata* messages, you might want
> to link to duplicates....

Which duplicates and where/what should I be searching for?

> Christian.
> --
> BOFH excuse #168:
>
> le0: no carrier: transceiver cable problem?

-- 
          Regards,
          Shirish Agarwal
  This email is licensed under http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
http://flossexperiences.wordpress.com
065C 6D79 A68C E7EA 52B3  8D70 950D 53FB 729A 8B17


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]