[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: s390 ctc0 interface not coming up



Hi,

I thought that i won't touch this as 

a) i hate DNS pollution
b) all kind of faked addresses


On Thu, Jul 22, 2004 at 06:52:07PM +0200, Matthias Saou wrote:
> Hi,
> 
> Using hercules, I managed to get Fedora Core Development for s390 installed
> and running. My remaining issue is that the ctc0 network interface doesn't
> come up in the installed system, although it got configured fine and got
> used at install time. The network service reports "OK", but the interface
> doesn't appear.
> 
> Here's the content of my ifcfg-ctc0 file, it's the post-install default and
> seems correct to me :

I don't know the proper fix, but this is how i did it with Tao Linux to
make people possible to run FC-devel kernel over Tao/s390(x)

--- initscripts-7.57/sysconfig/network-scripts/ifup-ctc.orig 2004-05-18 15:30:49.000000000 +0300
+++ initscripts-7.57/sysconfig/network-scripts/ifup-ctc 2004-06-20 22:49:17.235688000 +0300
@@ -23,6 +23,14 @@
 fi
 [ -n "${MTU}" ] && opts="${opts} mtu ${MTU}"

+#
+# Pasi Pirhonen Sun Jun 20 2004 for Tao/s390
+# Trick the kernel module loader to actually load the ctc driver
+# so that the configure magic will actually do something
+#
+
+ifconfig ${DEVICE} ${IPADDR} ${opts} pointopoint ${REMIP} netmask ${NETMASK}
+
 configure_ccwgroup_device

 ifconfig ${DEVICE} ${IPADDR} ${opts} pointopoint ${REMIP} netmask ${NETMASK}


ie. basically just do one _FAKE_ ifconfig so kernel module loader will
pick up the magic from /etc/modprope.conf _BEFORE_ trying to mess with
the /sys stuff.

There must be better way, but that was just a quick hack which doesn't
harm anyone.




-- 
Pasi Pirhonen - upi iki fi - http://iki.fi/upi/



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]