[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: FC5 Sound with snd-hda-intel not working. (alsa problem?)



On 4/12/06, Axel Thimm <Axel Thimm atrpms net> wrote:
> On Tue, Apr 11, 2006 at 12:04:43PM -0600, Stephen J. Smoogen wrote:
> > This is more of a place-holder for people who might run into this
> > problem with FC5 and not getting sound working with Intel ICH7
> > chipsets. I have a Dell 380 with a
> >
> > 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High
> > Definition Audio Controller (rev 01)
> >
> > sound card. It worked fine with Fedora Core 4 but after upgrading to
> > Fedora Core 5 did not have sound anymore. The problem seems to be
> > either with the kernel drivers or the alsa drivers. So far I have
> > updated to the ones that the Fedora alsa maintainer keeps on his
> > homepage but they did not fix the problem. It is an open bug with
> > bugzilla in several cases... not sure of what the problem/fix will be.
>
> There are known issues with Intel's HDA in 1.0.11rc2 which is what the
> FC5 kernel is equipped with.
>
>     http://alsa-project.org/changes/v1-0-11rc3--v1-0-11rc4.txt
>
> Either wait for a kernel update or use the alsa-driver packages from
> ATrpms:
>
>     http://atrpms.net/name/alsa-driver/
>
> I wasn't going to package 1.0.11 before it went gold, but I had about
> 2-3 reports per day on this from the pvr community and now there is
> silence ...
>
> BTW should this be better asked on the fedora list? fedora-devel is
> now about FC6 I guess.

My apologies. Will end of Life this thread ;)

--
Stephen J Smoogen.
CSIRT/Linux System Administrator


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]