[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Missing system config tools?



Le vendredi 14 avril 2006 à 15:30 -0600, Lamont R. Peterson a écrit :
> On Friday 14 April 2006 02:40pm, Callum Lerwick wrote:
> > On Fri, 2006-04-14 at 20:27 +0200, Nicolas Mailhot wrote:
> > > For those interested the procedure was to install / on an lvm, then try
> > > to move the lvm to a pvm (on another raid volume in my case, don't know
> > > if it's important)
> >
> > Errr. Do you mean moving an LV to another PV? As in using pvmove? I had
> > rather serious system eating (but ultimately recoverable) problems with
> > pvmove when I moved my system to LVM using an FC5 rescue disk. It may
> > not just be system-config-lvm. For no reason I could figure out, about
> > half the time pvmove would crash and totally eat the PV metadata.
> 
> Since you were in a rescue environment, did you activate the Volume Group 
> (VG)?
> 
> pvmove has always worked perfectly for me on a *running* system.  It is 
> designed to migrate your data to free PEs not on the PV that you specify, and 
> to do so while everything is online, mounted and in use.

There was a strange problem it got stuck somewhere (and the sc-lvm
display would stop refreshing, which was a big help :(), and then after
rebooting the kernel would get confused between the original lv and the
partially moved one.

Like I said, it's the king of problem which needs a lof of hardware and
time to pinpoint, so I didn't open a bug then

-- 
Nicolas Mailhot

Attachment: signature.asc
Description: Ceci est une partie de message numériquement signée


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]