[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: USB audio takes over other devices on boot



On Sat, 2007-09-15 at 09:59 -0400, Konstantin Ryabitsev wrote:
> Hello, all:
> 
> Since there isn't a mic input jack on Mac Mini, I have to use a USB
> headset. If I leave it plugged in when booting, the HDA Intel onboard
> device doesn't even show up any more in my ALSA device selector --
> only USB audio devices are present. So, I have to remember to unplug
> the headset before booting, in order for the onboard audio to still
> show up and work (we like music).
> 
> I don't think this is desired behaviour -- both devices appear to work
> correctly when I plug in the USB headset after the boot.
> 
> I'm not sure if this is the same as
> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=219023, but the symptoms
> do seem similar.
> 
> Can anyone confirm with other devices? This is on F7.
> 

I've had the same problem with FC6 and F7 with the USB mick on my
Webcam. (Plus I have two sound cards on my machine)
There's an annoying solution to this problem: Manually edit the
modprobe.conf file and set the primary sound card while keeping them all
plugged in during boot.

E.g.
alias snd-card-0 snd-emu10k1
options snd-card-0 index=0
options snd-emu10k1 index=0
alias snd-card-1 snd-intel8x0
options snd-card-1 index=1
options snd-intel8x0 index=1
alias snd-card-2 snd-usb-audio
options snd-card-2 index=2
options snd-usb-audio index=2

- Gilboa


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]