[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: thinkpad-acpi upstream version?



On Fri, 2008-01-11 at 18:42 +0100, Denis Leroy wrote:
> Chuck Anderson wrote:
> > On Fri, Jan 11, 2008 at 10:23:22AM -0500, Jarod Wilson wrote:
> >> Matthew Saltzman wrote:
> >>> On Thu, 2008-01-10 at 16:08 -0500, Jarod Wilson wrote:
> >>>> Nicolas Antonio Corrarello wrote:
> >>>>> Maybe you're in the same condition as I am (Also T61 user, great
> >>>>> machine)... Can't make the volume
> >>>>> up/down keys to work, and I can't change the volume through
> >>>>> /proc/acpi/ibm/volume. I'll see if this is solved in the thinkpad-acpi
> >>>>> changelog and file a bug...
> >>>> Ah yes, mine has the same issue with 2.6.23.12 right now, forgot about that.
> >>>> Heck, *I* should have filed a bug already... But I'll let you. :)
> >>>>
> >>>> Also, the brightness keys don't do anything on mine, though that may be
> >>>> resolved in rawhide via xbacklight, iirc. Rawhide was a bit too explodey for
> >>>> me to want to upgrade to it just yet though.
> >>> Which video driver?
> >> Intel X3100 graphics, 1680x1050 display, intel video driver.
> > 
> > On my ThinkPad T61 with Intel graphics, 1680x1050 display, my 
> > brightness keys cause the brightness on-screen display bar graph to 
> > appear, but the brightness doesn't actually change until I hit the 
> > very top of the scale, then it goes bright immediately.  It also 
> > reacts very slowly to each key stroke.
> 
> On my T61 (Nvidia Quadro NVS-140M), suspend works, but the brightness 
> keys and sound keys do not work. I also get the bar graph, but actual 
> brightness doesn't change at all

That's very strange, as the conventional wisdom is that the suspend
issues are nVidia related.

If you don't mind my quizzing you a bit...

- Are you suspending to RAM or hibernating to disk?  If you're using
GNOME, what options do you see if you left-click the battery/AC icon?
How are you actually suspending?

- What driver for the video card?

Brightness control works for me with the vesa driver and the latest
nVidia binary driver (169.04 or later), but not earlier ones.

The nv driver doesn't work at all, but there is an update in the queue
that should work.

- What kernel, and what is the exact model number of your T61?  Could
you post or send me the results of lsmod, lshal, and lspci -v ?  Could
you check the BIOS version?

Thanks!

-- 
                Matthew Saltzman

Clemson University Math Sciences
mjs AT clemson DOT edu
http://www.math.clemson.edu/~mjs


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]