[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F10: yum update broken



Michael Schwendt wrote:
On Wed, 22 Apr 2009 21:35:23 -0400, Gerry wrote:

Kevin Fenzi wrote:
On Thu, 23 Apr 2009 04:08:26 +0300
Manuel Wolfshant <wolfy@> wrote:

It's much simpler. You just do the update in 2 passes
 - first you download the new packages      # old content is there,
old repodata is there, so no breakage
- second you download the repodata and delete old content #content is already there, new repodata will point users to it.

You don't even need two passes. See:
https://fedoraproject.org/wiki/Infrastructure/Mirroring

--delete-after --delay-updates with rsync should (mostly) be atomic.
kevin

If the mirrors are following this guideline and rsync works like stated, then why do we keep hitting broken mirrors when there is a big sync?

I'd rather (1) examine your Yum plugins and their configuration, and (2)
verify with your favourite browser that the needed packages are really not
found in the remote repository. Save a copy of the repo metadata directory
_and_ the directory listing as proof.

There's enough evidence that your Yum excludes some packages it should not
exclude. One example ("rpm") given in my previous reply. Here's another:

---> Package netpbm.i386 0:10.35.61-1.fc10 set to be updated
--> Processing Dependency: netpbm = 10.35.58-1.fc10 for package: netpbm-progs
netpbm-progs-10.35.58-1.fc10.i386 from installed has depsolving problems
--> Missing Dependency: netpbm = 10.35.58-1.fc10 is needed by package netpbm-progs-10.35.58-1.fc10.i386 (installed) Error: Missing Dependency: netpbm = 10.35.58-1.fc10 is needed by package netpbm-progs-10.35.58-1.fc10.i386 (installed)


The new netpbm from April 2nd is seen, but its sub-packages are not seen
although they should be found in the same metadata. This has nothing to do
with "mirror not in sync" unless bodhi has had a senior moment...

netpbm-10.35.61-1.fc10 bugfix update
https://admin.fedoraproject.org/updates/F10/FEDORA-2009-3273
bodhi - 2009-04-02 17:21:01
This update has been pushed to stable

It was something with the metadata on this machine because after a couple hours the problem was still there so I did a 'yum clean all' and then it straightened out and 'yum update' began working again.

Regards,
Gerry


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]