[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: i915 video card: anyone else have it working with rawhide?



Am Montag, den 04.05.2009, 21:04 +0200 schrieb nodata:
> Am Montag, den 04.05.2009, 14:44 -0400 schrieb Dan Williams:
> > On Mon, 2009-05-04 at 20:40 +0200, nodata wrote:
> > > Am Montag, den 04.05.2009, 11:10 -0700 schrieb darrell pfeifer:
> > > > NoData,
> > > > 
> > > >         
> > > >         Since 2.6.29.1-46 my Intel i915 video card has been broken
> > > >         with Fedora.
> > > >         
> > > >         Once X starts the machine has basically crashed, switching vts
> > > >         gives me
> > > >         an epileptically fast cursor then the machine becomes
> > > >         unresponsive.
> > > >         
> > > >         Has anyone else had similar problems?
> > > >         
> > > >         nd
> > > >         
> > > >         p.s. https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=496335
> > > > 
> > > > The newer kernels and newer intel driver seem be work better without
> > > > modesetting.
> > > > 
> > > > Try nomodeset on the boot line.
> > > 
> > > nomodeset did the trick. I can now boot and nothing crashes.
> > > 
> > > Would be nice if modesetting worked though.
> > 
> > Can you post the lspci output for your machine, and
> > grab /var/log/Xorg.0.log when modesetting is enabled and X starts, and
> > you experience the problem?
> > 
> > Dan
> 
> Have posted it on the bugzilla page.
> 
> s-c-d is choosing the wrong driver (vesa instead of intel), and if I
> have no xorg.conf I get vesa too.

Correction: if I have no xorg.conf I now get intel.

> 
> (Booting with nomodeset and manually setting the driver to intel works
> though)
> 


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]