[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Booting directly into X problems



V sre, 01.12.2004 ob 03:36 je Jim Cornette napisal(a):
> Sasa Stupar wrote:
> 
> >>https://freedesktop.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=1817
> > 
> > 
> > This bug explains only for install problems. I didn't have install
> > problems at all. It went well under X.
> > 
> > 
> >>https://freedesktop.org/bugzilla/
> >>should get you there with this blank screen when system is cold-booted.
> >>
> >>I did have a problem with a black screen that seemed like the computer 
> >>was locked up. The computer finally brought up the X screen after a long 
> >>wait. Have you let the screen remain black, then check back a few 
> >>minutes later?
> > 
> > 
> >>Jim
> > 
> > 
> > Yes, I have waited for 30 min but nothing. The system froze because HDD
> > led was allways on.
> > 
> > Could this be related to BIOS? Because, after cold-boot to winxp and
> > reboot to FC2 it works or cold-boot in linux but in "Interactive mode".
> 
> I'm not sure why a cold-boot would leave the computer in a state where 
> the disk was hung, except for a problem someone mentioned regarding a 
> bug that effects the graphical boot with the initial install. Did you 
> upgrade to the latest available rpms from the mirror sites.
> 
> You might try to boot with rhgb removed from the grub loader. There are 
> many postings that explained this problem and how to remove rhgb quiet 
> from the boot parameters.
> 
> Your assumption that the BIOS might have a bug revealed by linux 
> cold-booting might be close too. I have an 815 video card (lesser than 
> your card type) and also used an 865G (newer than the 845). Both of 
> these cards do exhibit effects, which put the card into a particular 
> state, until the computer is rebooted. This might explain why the video 
> card you have works after being initialized by windows. The card is 
> locked in the correct state.
> 
> This still sounds like a good candidate for either submitting a bug in 
> bugzilla for Fedora or on the xorg-x11 site.
> 
> I'm concerned that the X server uses the same driver for so many card 
> types and the list is growing still. (i810) - Your breakage with this 
> card might help resolve the refresh problem that the 810/815 type cards 
> are having.
> 
> Jim
> > 

Jim, you are a saver. I have removed "rhgb quiet" from the grub.conf and
now it is working fine - booting directly to X even with cold start.

Thank you. :)

Sasa

Attachment: signature.asc
Description: To je digitalno podpisani del =?iso-8859-2?Q?sporo=E8ila?=


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]