[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Samba 3.0.9 and smbusers



Jamie Bohr wrote:
After installing RHE WS V3 I configure Samba (3.0.0) to authenticate
off the Windows domain for SMB shares. After updating Samba to 3.0.9
(via up2date) domain auth. no longer worked for accounts in smbusers;
accounts where the UNIX and Windows account names do not match.
I get the following in the smd log:


Get_Pwnam_internals didn't find user ...
I get the following in /var/log/messages:


Jan 27 17:43:16 bob smbd[6381]: [2005/01/27 17:43:16, 0]
auth/auth_util.c:make_server_info_info3(1134)
Jan 27 17:43:16 bob smbd[6381]: make_server_info_info3: pdb_init_sam failed!
Users whose account names match can authenticate fine, just users
whose account names do not match. This worked as expected in Samba
3.0.0 from the install CD of RHE WS V3.
Please help



You don't post your smbusers file but I think this may be a "problem/feature" I hit recently. My smbusers file looked like:-


unixuser = windowsuser1 windowsuser2

which was working fine with v2.2*, I then upgraded to 3.0.9 and was getting the same error you are seeing. the solution I found was to edit smbusers to:-

unixuser = windowsdomain\windowsuser1 windowsdomain\windowsuser2

and now it all works again. Somewhere in the 3.0* releases the behaviour of smbusers seems to have changed.

FAS


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]