[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Rhythmbox sound skips when launching other programs or checking mail



On Fri, 2005-07-29 at 08:50 +0200, Klaasjan Brand wrote:
> On 7/29/05, Anthony Dean <adean75 sbcglobal net> wrote:
> > Hi...
> > 
> > In my Fedora Core 4 setup (256 MB RAM, 2.4 ghz Celeron processor,
> > whitebox PC), for some reason, the sound in Rhythmbox keeps skipping (as
> > if it were being fast-forwarded through the track) when I either launch
> > some programs (even the terminal) or when I do something such as fetch
> > email from the server with Evolution.
> 
> Another one here: I've got exactly the same problem on a laptop using
> the snd_intel8x0 driver. First I thought it was about Rhythmbox not
> processing the cpu speed changes (speedstep) correctly, but since then
> I've found out it happens without speed changes too.
> I think you're right it's when the CPU load spikes.
> It's happening in XMMS too, but with different results (sound goes silent).
>  
> > I'm not sure how to go about fixing this; any suggestions?
> 
> My current guess is it's a bug in the sound driver.
> Please post your sound card details (and lsmod output, I'm interested
> which driver you use).
> 
> Klaasjan
> 

What I found when I used the hardware browser program (typing "lsmod"
gave a "command not found" error message, though the man page for it is
present...):

Intel corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio
Controller

Driver: snd-intel8x0


Anthony
-- 
adean75 sbcglobal net
PGP key: http://www.applelinks.net/adean/mykey.asc



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]