[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: system-config-display won't accept root password at boot



On Fri, Sep 02, 2005 at 08:16:48AM -0500, Jeff Vian wrote:
> On Thu, 2005-09-01 at 23:29 -0700, Kenneth Porter wrote:
> > FC4-i386, latest updates.
> > 
> > When I upgrade my kernel and reboot, the system attempts to run 
> > system-config-display during startup, and this prompts for the root 
> > password. I type that in but it's apparently not recognized, as I just get 
> > another prompt. After 3 failures, the system boots normally. I think this 
> > happening during the udev initialization.
> > 
> > I'm using the latest nVidia driver for my 6800GT.
> > 
> Did you recompile the nvidia driver after the kernel update and before
> trying to boot back to graphics mode?
> 
> With the last kernel update mine wanted to run system-config-display and
> that reminded me to do the driver update as well. (I forced it to fail
> out to text mode and did the driver update before I went back to
> graphics mode.)
 
system-config-display should not be running at boot. If you have
nvidia drivers in use you should uninstall the drivers under the old
kernel . Then boot the new kernel to init 3 and the re-install the
drivers.

-- 

-------------------------------------------
Aaron Konstam
Computer Science
Trinity University
telephone: (210)-999-7484


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]