[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Slow Internet connection for Fedora 4



I don't see an IP address in your ifconfig output for eth0.  Are you
using static IPs or DHCP to determine IP addresses?

My ifconfig output:

[root genesis ~]# ifconfig -a
eth0    Link encap:Ethernet  HWaddr 00:B0:D0:3D:39:91
        inet addr:192.168.1.100  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
        inet6 addr: fe80::2b0:d0ff:fe3d:3991/64 Scope:Link
        UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
        RX packets:2353 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
        TX packets:1891 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
        collisions:0 txqueuelen:1000
        RX bytes:1806538 (1.7 MiB)  TX bytes:263972 (257.7 KiB)
        Interrupt:185 Base address:0xd480

lo      Link encap:Local Loopback
        inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
        inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
        UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
        RX packets:158 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
        TX packets:158 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
        collisions:0 txqueuelen:0
        RX bytes:16295 (15.9 KiB)  TX bytes:16295 (15.9 KiB)

sit0    Link encap:IPv6-in-IPv4
        NOARP  MTU:1480  Metric:1
        RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
        TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
        collisions:0 txqueuelen:0
        RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)


On Mon, 2005-09-05 at 23:05 +0100, Ole Robert Hestvik wrote:
> 
> Andy Green wrote:
> > On Monday 05 September 2005 21:59, Ole Robert Hestvik wrote:
> > 
> > 
> >>>>64 bytes from vg.no (193.69.165.21): icmp_seq=0 ttl=246 time=3526 ms
> >>>
> >>>What does ifconfig say, particularly the various error counters?
> >>
> >>     At the moment the connection cannot be activated, and I am not able
> > 
> > 
> > /sbin/ifconfig -a
> > 
> > should still have something to say.  But why is it this connection "cannot be 
> > activated"?
> > 
> > -Andy
> >
> 
>       Network Configuration->Activate fails, the error message is:
> 
> Cannot activate network device eth0!
> Determining IP information for eth0...PING 10.0.0.1 (10.0.0.1) from 
> 10.0.0.2 eth0: 56(84) bytes of data.
> 
> --- 10.0.0.1 ping statistics ---
> 4 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2998ms
> , pipe 4
>   failed.
> 
>       Sorry to say I am not familiar with these network functions. I 
> hope ifconfig can tell us something:
> 
> [root localhost oler]# ifconfig -a
> eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0A:9D:05:1C:63
>            BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>            RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>            TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>            collisions:0 txqueuelen:1000
>            RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
> 
> lo        Link encap:Local Loopback
>            inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
>            inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
>            UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
>            RX packets:3787 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>            TX packets:3787 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>            collisions:0 txqueuelen:0
>            RX bytes:5515768 (5.2 MiB)  TX bytes:5515768 (5.2 MiB)
> 
> sit0      Link encap:IPv6-in-IPv4
>            NOARP  MTU:1480  Metric:1
>            RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>            TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>            collisions:0 txqueuelen:0
>            RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
> 
> Regards
> -- 
> Siv.ing. Ole Robert Hestvik  Vega 7503-6016 Trondheim 4150-8743
> Olex AS  www.olex.no
> 
> 


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]