[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

ssh setup - auto authenticate



Hi all,
  I am trying to set up ssh on an internal network for training purposes.

The setup:
  Client:  FC3 running openssh-3.p1-8.0.1
           username[not real] someone


Server: FC4 running openssh-4.1p1-3.1 username[not real] someone

On the client I:
1. ran 'ssh-keygen -t dsa'
2. copied ~/.ssh/id_dsa.pub to the server
3. appended id_dsa.pub contents on to server's
/home/someone/.ssh/authorized_keys2 file with 'cat id_dsa.pub >> /home/someone/.ssh/authorized_keys2'


Now when I 'ssh [server]' from the client machine I still am prompted for the password after about 20 second delay. Login then procedes normally.

The results of ssh -v [servername]

[minitwr minitwr ~]$ ssh -v [servername]
OpenSSH_3.9p1, OpenSSL 0.9.7a Feb 19 2003
debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config
debug1: Applying options for *
debug1: Connecting to [servername] [192.168.14.2] port 22.
debug1: Connection established.
debug1: identity file /home/client/.ssh/identity type -1
debug1: identity file /home/client/.ssh/id_rsa type -1
debug1: identity file /home/client/.ssh/id_dsa type 2
debug1: Remote protocol version 2.0, remote software version OpenSSH_4.1
debug1: match: OpenSSH_4.1 pat OpenSSH*
debug1: Enabling compatibility mode for protocol 2.0
debug1: Local version string SSH-2.0-OpenSSH_3.9p1
debug1: SSH2_MSG_KEXINIT sent
debug1: SSH2_MSG_KEXINIT received
debug1: kex: server->client aes128-cbc hmac-md5 none
debug1: kex: client->server aes128-cbc hmac-md5 none
debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_REQUEST(1024<1024<8192) sent
debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_GROUP
debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_INIT sent
debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_REPLY
debug1: Host '[servername]' is known and matches the RSA host key.
debug1: Found key in /home/client/.ssh/known_hosts:2
debug1: ssh_rsa_verify: signature correct
debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS sent
debug1: expecting SSH2_MSG_NEWKEYS
debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS received
debug1: SSH2_MSG_SERVICE_REQUEST sent
debug1: SSH2_MSG_SERVICE_ACCEPT received
debug1: Authentications that can continue: publickey,gssapi-with-mic,password
debug1: Next authentication method: gssapi-with-mic
debug1: Authentications that can continue: publickey,gssapi-with-mic,password
debug1: Authentications that can continue: publickey,gssapi-with-mic,password
debug1: Next authentication method: publickey
debug1: Trying private key: /home/client/.ssh/identity
debug1: Trying private key: /home/client/.ssh/id_rsa
debug1: Offering public key: /home/client/.ssh/id_dsa
debug1: Server accepts key: pkalg ssh-dss blen 434
debug1: read PEM private key done: type DSA
debug1: Authentications that can continue: publickey,gssapi-with-mic,password
debug1: Next authentication method: password
client [servername]'s password:
debug1: Authentication succeeded (password).
debug1: channel 0: new [client-session]
debug1: Entering interactive session.
Last login: Sat Sep 10 23:29:29 2005 from 192.168.14.40
[client [servername] ~]$


I am sure that I screwed this up somehow, but I have been unable to find out were. I have tried to read the docs, but they leave me a little cold. Frequently I am not sure whether they are referring to the server or the client machine.

Perhaps someone could direct me to a real succinct step-by-step setup that would also include information on how to clean up any mess that I have created with my trial-and-error to date.

TIA

Bob Hartung


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]