[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

initrd creation problem



Hallo
I'm running FC3 and I have problem with creating my initrd file.

What I did:

1) downloaded and compiled and installed generic kernel 2.6.13.tar.gz together with modules
2) added new entry to my grub.conf file (literraly: copied an already running entry)
title Fedora Core (2.6.13)
	root (hd0,4)
	kernel /vmlinuz-2.6.13 ro root=/dev/sda6 rhgb quiet
	initrd /initrd-2.6.13.img

(by the way, already running entry looks like that
title Fedora Core (2.6.12-1.1372_FC3)
	root (hd0,4)
	kernel /vmlinuz-2.6.12-1.1372_FC3 ro root=/dev/sda6 rhgb quiet
	initrd /initrd-2.6.12-1.1372_FC3.img
)

3) created initrd with the same contents as for my running initrd-2.6.12-1.1372_FC3.img, with some changes:
a) replaced archive type of initrd from cpio to gzipped loopback file
b) replaced name of `init' script to `linuxrc'
c) replaced modules to those from my 2.6.13 kernel.
d) just to get better verbosity removed `setquiet' command.

my linuxrc script looks like following:

#!/bin/nash

mount -t proc /proc /proc
###setquiet !! removed for better verbosity
echo Mounted /proc filesystem
echo Mounting sysfs
mount -t sysfs none /sys
echo Creating /dev
mount -o mode=0755 -t tmpfs none /dev
mknod /dev/console c 5 1
mknod /dev/null c 1 3
mknod /dev/zero c 1 5
mkdir /dev/pts
mkdir /dev/shm
echo Starting udev
/sbin/udevstart
echo -n "/sbin/hotplug" > /proc/sys/kernel/hotplug
echo "Loading scsi_mod.ko module"
insmod /lib/scsi_mod.ko 
echo "Loading sd_mod.ko module"
insmod /lib/sd_mod.ko 
echo "Loading libata.ko module"
insmod /lib/libata.ko 
echo "Loading ata_piix.ko module"
insmod /lib/ata_piix.ko 
echo "Loading jbd.ko module"
insmod /lib/jbd.ko 
echo "Loading ext3.ko module"
insmod /lib/ext3.ko 
/sbin/udevstart
echo Creating root device
mkrootdev /dev/root
umount /sys
echo Mounting root filesystem
mount -o defaults --ro -t ext3 /dev/root /sysroot
mount -t tmpfs --bind /dev /sysroot/dev
echo Switching to new root
switchroot /sysroot
umount /initrd/dev


Now after booting linux and choosing my 2.6.13 I can see that my initrd is used, all modules are loaded. The last echo I can see is:
"Switching to new root"

Then I see line:
VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)

What is the problem I wonder.
Have You got any ideas?

Greetings


----------------------------------------------------
VIVA HITS! Takiej składanki jeszcze nie było!
 http://klik.wp.pl/?adr=http%3A%2F%2Fadv.reklama.wp.pl%2Fas%2Fviva2.html&sid=500



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]