[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Moving LVM partition from /dev/hda2 to /dev/sda2



Michael D. Setzer II wrote:
> On 20 Feb 2006 at 23:33, Paul Howarth wrote:
> 
>>>
>>>Does your SATA drive need some driver module to be loaded?
>>>This might come from the ramdisk in rescue mode (and hence work), whilst
>>>not being present in the ramdisk created at kernel install time for the
>>>regular IDE drive (and hence not work). A possibility perhaps.
>>>
> 
> 
> I can mount the other partitions from old drive. So, I don't think it needs any 
> special driver. I can mount /dev/sda1 to /boot2, which is the boot partition, 
> and I formated the extra space on the drive as /dev/sda3 as /data. 
> 
> When I remove the old drive, and boot from the SATA drive it gets to the 
> grub menu, and seems to load the kernel, but then doesn't find the LVM 
> partition. 
> 
> When I run lvm command after booting from the old drive, one of the 
> commands will list the duplicate volumes found, and also that the one is 
> using /dev/sda2 instead of /dev/hda2. 
> 
> One comment I got said it might be using something other than hd0 for the 
> SATA drive, but it also might be that the LVM volumn has something in it 
> that links it to /dev/hda2. 
> 
> Thanks for the info.
> 
That is a good indication that the initrd.img on the SATA drive does
not have the correct modules for the SATA drive in it. Because it
can not access the SATA drive, it can not load the modules needed to
access it. This is not a problem with the IDE drive, because the
modules are in the initrd.img. After the root file system is
mounted, the kernel can load the module for the SATA drive, and
mount the LVM partition from the SATA drive. So you will need to
build a new initrd.img for the SATA drive.

Mikkel
-- 

  Do not meddle in the affairs of dragons,
for thou art crunchy and taste good with Ketchup!


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]