[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: usb mouse problem





2006/2/23, James Wilkinson <fedora westexe demon co uk>:
Kari Myllykangas wrote:
> I have problem with my optical usb mouse on fedora core 4.  It worked fine
> in
> the kernel of 2.6.14-1.1656 and before that but not any more on
> 2.6.15-1.1830 or 1831. The cursor stays on the screen but it doesn't
> move. If I use the usual "non usb" mouse, that one works.
>
> I have tried all tips which I found from the internet. I can't solve
> this problem by myself alone

You know USB devices are hot-pluggable (which means you can plug them in
while the system is running)? Try unplugging it and re-plugging it.

Try it in a different USB port.

Open a terminal and run
su - -c "tail -f /var/log/messages"
You will be prompted for the root password.

You will see the "end" of the /var/log/messages file: many system
messages are logged here. Plug in the mouse, and see what lines are
output.

Hope this helps,

James.

In the new kernel the usb mouse doesn't work. Usb mouse doesn't work in any usb port. The usb mouse works  in old kernel and also in Windows.

I tried that /var/log/message:

Var/log/messages, when I used OLD kernel (usb mouse worked in both usb ports). I unplugged usb mouse and replugged to an another us port:

Feb 23 22:13:40 localhost kernel: usb 4-2: USB disconnect, address 2

Feb 23 22:13:40 localhost udev[2985]: main: action, subsystem or devpath missing

Feb 23 22:13:51 localhost kernel: usb 4-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 3

Feb 23 22:13:51 localhost kernel: input: USB HID v1.00 Mouse [HP HP USB WHEEL MOUSE] on usb-0000:00:10.2-1

Feb 23 22:13:51 localhost udev[3029]: main: action, subsystem or devpath missing


Var/log/messages, when I used NEW kernel. I unplugged not working usb mouse and replugged to an another us port (mouse didn't work):


Feb 23 22:27:09 localhost kernel: usb 4-1: USB disconnect, address 2

Feb 23 22:27:14 localhost kernel: usb 4-2: new low speed USB device using uhci_hcd and address 3

Feb 23 22:27:14 localhost kernel: input: HP HP USB WHEEL MOUSE as /class/input/input3

Feb 23 22:27:14 localhost kernel: input: USB HID v1.00 Mouse [HP HP USB WHEEL MOUSE] on usb-0000:00:10.2-2


Var/log/messages, when I used new kernel. I unplugged ONCE AGAIN the not working usb mouse and replugged to an another us port:


Feb 23 22:31:30 localhost kernel: usb 4-2: USB disconnect, address 3

Feb 23 22:31:34 localhost kernel: usb 4-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 4

Feb 23 22:31:35 localhost kernel: input: HP HP USB WHEEL MOUSE as /class/input/input4

Feb 23 22:31:35 localhost kernel: input: USB HID v1.00 Mouse [HP HP USB WHEEL MOUSE] on usb-0000:00:10.2-1


So, here aren't any clue where is the reason for problem or are there?
What now?

yours
Kari Myllykangas




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]