[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Nvidia & Twinview Weirdness



On 5/2/06, lostson <lostson lostsonsvault org> wrote:
On 5/2/06, lostson <lostson lostsonsvault org> wrote:
        > Hello
        >  I am using FC5 with a nvidia gforce 5700xp. I also use
        twinview and I
        > use the kmod-nvidia from livna. When setting up my twinview
        like I have
        > always done, I keep my xorg.conf from a backup from FC4 and It
        doesn't
        > change much. I set it up with my 1280x1024 on both screens and
        it
        > launches ok and all. The problem I am having is when going to
        System -->
        > Preferences --> Scree Resolution in Gnome it says Im running
        2560x1024
        > which is right but the refresh rate says 50 Hz. I don't know
        why this is
        > doing this I have set my refresh rates in my xorg.conf it
        should be 60
        > Hz. Does anyone know if there is a bug in the Screen
        Resolution app ? Or
        > is there something wrong with the nvidia driver or kmod-nvidia
        module
        > from livna. The reason I ask is my eyes start to kill me after
        a hour or
        > 2 and I have never had this problem before. I could sit here
        for 12
        > horus and it would never bother me. So i'm looking for ideas
        and
        > thoughts, thanks.

        What does your X log say?


        I believe this is the relevant portion

not really.


         (II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
        (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
        (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce FX 5700
        Ultra at
        (--) NVIDIA(0):     PCI:2:0:0:
        (--) NVIDIA(0):     Samsung SyncMaster (CRT-0)
        (--) NVIDIA(0):     CRT-1
        (--) NVIDIA(0): Samsung SyncMaster (CRT-0): 400 MHz maximum
        pixel clock
        (--) NVIDIA(0): CRT-1: 400 MHz maximum pixel clock
        (II) NVIDIA(0): Assigned Display Devices: CRT-0, CRT-1
        (II) NVIDIA(0): Validated modes:
        (II) NVIDIA(0):     "1280x1024_60.00,1280x1024_60.00"
        (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 2560 x 1024
        (--) NVIDIA(0): DPI set to (90, 96); computed from "UseEdidDpi"
        X config option
        (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp

         Hopefully this helps, I dont think I am getting 60 Hz though ?

Hard to say based on the snippet above.  Start X with the following command:
startx -- -logverbose 5

and then post the full X log.


--
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
L. Friedman                                    netllama gmail com
LlamaLand                       http://netllama.linux-sxs.org


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]