[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Graphics problem with Fedora on EPIA-ML



Mystery solved thanks to Andy Green who suggested I look in the BIOS.
On my new EPIA, the BIOS under Advanced Chipset Features, Select Display
Device, was set to:  CRT+LCD.  When I changed it to CRT (same as my
working EPIA), Fedora 5 loaded using graphic display with no problem.

Interestingly, the Suse and Novell were able to load successfully with
the CRT+LCD setting.  Sounds like a bug in Fedora?

On Wed, 2006-05-03 at 14:45 -0400, WGregory wrote:
> In January of this year, I installed Fedora 4 on a Via EPIA-ML.  It has
> been working like a champ.  So good that I decided to purchase an
> identical system (EPIA-ML motherboard and Morex case).
> 
> However, each time I tried installing the same Fedora 4 disks on the new
> system, the graphics would go bonkers.  At first I thought it was the
> motherboard, but when I installed Novell Linux Desktop 9, it installed
> and ran fine.
> 
> I then downloaded Fedora 5 and tried installing it.  Same problem.  When
> it gets to the point that it invokes Xwindows, the screen disappears.
> 
> When I used a text based install, it worked ok, but as soon as I logged
> in and invoked startx, the screen went blank.  Installed Suse 9.2 and it
> works fine.
> 
> What really confuses me is how well Fedora is working on the first
> system.  Any ideas?  
> 
> 
> 


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]