[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

FC7 cannot play sound on ACER TravelMate 6291-100512



 
Hi,
 
I have just purchased an ACER TravelMate 6291-100512 laptop. I would like to install dua OS (FC7+ WinXP SP2). I tried to install WinXP SP2 first. But WinXP SP2 could not detect my HDD because it missed SATA driver. FC7 was my last hope. I installed FC7 but I encountered some problems. One of the problems was failure in testing sound. Here are some info from scsconfig.log I hope it will help you to identify the problem 
 
------- /etc/asound.conf --------
#Generated by system-config-soundcard
#If you edit this file, don't run system-config-soundcard,
#all changes could be lost.
#SWCONF
#DEV 0
defaults.pcm.card 0
defaults.pcm.device 0
defaults.ctl.card 0
 
------- aplay -l --------
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: HDA Generic [HDA Generic]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
 
------- amixer --------
Simple mixer control 'Master',0
  Capabilities: pvolume
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 64
  Mono:
  Front Left: Playback 48 [75%] [-16.00dB]
  Front Right: Playback 48 [75%] [-16.00dB]
Simple mixer control 'PCM',0
  Capabilities: pvolume
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 255
  Mono:
  Front Left: Playback 191 [75%] [-12.80dB]
  Front Right: Playback 191 [75%] [-12.80dB]
Simple mixer control 'Caller ID',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [off]
Simple mixer control 'Off-hook',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [off]
 
------- /proc/asound/version --------
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.14rc3 (Wed Mar 14 07:25:50 2007 UTC).
 
------- rpm -q alsa-lib --------
alsa-lib-1.0.14-0.4.rc3.fc7
 
------- rpm -q alsa-utils --------
alsa-utils-1.0.14-0.5.rc2.fc7
 
------- /proc/asound/modules --------
 0 snd_hda_intel
 
------- /proc/asound/pcm --------
00-06: Si3054 Modem : Si3054 Modem : playback 1 : capture 1
00-00: HDA Generic : HDA Generic : playback 1 : capture 1
 
 
Is there something I should do to make my sound works?
 
Thank you in advance
yunus

 

 

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]