[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: FC6 not connecting -- amplification



On Wed, 2007-01-31 at 18:50 -0500, Jim Cornette wrote:
> Beartooth wrote:
> >su -
> 
> > NOW lspci and lsmod work strait from the prompt, sure enough -- and lspci
> > | grep -i net gives me (retyping) "00:09.0 Ethernet controller: Intel
> > Corporation 82557/8/9 [Ethernet Pro 100] (rev 10)" -- and no mention of
> > any other ethernet anything, 3c501 or otherwise.
> > 
> > 
> The 3c501 could be removed. You might want to investigate whether the 
> Intel 82557/8/9 is supported and by what driver.

Should be the "e100" driver.  According to the source code:

 *      I.   General
 *
 *      The driver supports Intel(R) 10/100 Mbps PCI Fast Ethernet
 *      controller family, which includes the 82557, 82558, 82559,
 *      82550, 82551, and 82562 devices.  82558 and greater controllers
 *      integrate the Intel 82555 PHY.  The controllers are used in
 *      server and client network interface cards, as well as in
 *      LAN-On-Motherboard (LOM), CardBus, MiniPCI, and ICHx
 *      configurations.  8255x supports a 32-bit linear addressing
 *      mode and operates at 33Mhz PCI clock rate.

So verify that the "e100" driver is loaded via "/sbin/lsmod".

----------------------------------------------------------------------
- Rick Stevens, Senior Systems Engineer     rstevens vitalstream com -
- VitalStream, Inc.                       http://www.vitalstream.com -
-                                                                    -
-        "And on the seventh day, He exited from append mode."       -
----------------------------------------------------------------------


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]