[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: fglrx question



On Friday 23 February 2007, Gene Heskett wrote:
[and snipped once is enough for most of this]
>(WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or
> directory) 
It may not have existed when x was started, but it does exist now:  
Restarting X doesn't change the message though.

# ls -la /var/run
...
srw-rw-rw-  1 root     root        0 Feb 22 22:20 acpid.socket
...
>(WW) Warning, couldn't open module ati-agp
It is available and loadable, but doesn't link to anything when I do load 
it.  Restarting x with it loaded doesn't effect the error.
>From an lsmod:

radeon                115744  0
drm                    78356  1 radeon
nvidia_agp             12060  1
agpgart                34380  2 drm,nvidia_agp

This motherboard is an nvidia nforce2 motherboard.

>(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:2:0:1)
>found

The PCI BusID is miss-quoted in the error message, its 2:00.1 in the lspci 
output:

[root coyote dlds-rpms]# lspci  -vv |grep -A9 2:00.1
02:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 SE] 
(Secondary) (rev 01)
        Subsystem: VISIONTEK Unknown device 7c12
        Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- 
ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- 
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Region 0: Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable) [disabled] 
[size=128M]
        Region 1: Memory at e9010000 (32-bit, non-prefetchable) [disabled] 
[size=64K]
        Capabilities: [50] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA 
PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

>(WW) fglrx(0): Failed to open DRM connection
>(WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is
> supported (WW) fglrx(0):
> ***********************************************
>(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed!                  *
>(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
>(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO)             *
>(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available                *
>(WW) fglrx(0): ********************************************* *
>(WW) fglrx(0): Option "VendorName" is not used
>(WW) fglrx(0): Option "ModelName" is not used
>(WW) <default pointer>: No Device specified, looking for one...
>
>The question is what kernel module?
>
>What else would it be helpfull to post in an attempt to troubleshoot
> this?

-- 
Cheers, Gene
"There are four boxes to be used in defense of liberty:
 soap, ballot, jury, and ammo. Please use in that order."
-Ed Howdershelt (Author)
Yahoo.com and AOL/TW attorneys please note, additions to the above
message by Gene Heskett are:
Copyright 2007 by Maurice Eugene Heskett, all rights reserved.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]