[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: "No volume control GStreamer plugins and/or devices found"



Dave Cross wrote:
I've just upgraded my FC6 Dell Dimension to F7. Everything seems to be
working except the sound. When I try to open the volume control I get
the error message "No volume control GStreamer plugins and/or devices
found"

Running system-config-soundcard shows the card is detected correctly
(it's an onboard Intel 82801G - ICH7 Family) but there are no PCM
devices listed.

In case it help, here's the output from lsmod | grep snd:

snd_hda_intel         243416  0
snd_seq_dummy           7877  0
snd_seq_oss            33473  0
snd_seq_midi_event     11073  1 snd_seq_oss
snd_seq 50609 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device         11981  3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss            43457  0
snd_mixer_oss          19521  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                74949  2 snd_hda_intel,snd_pcm_oss
snd_timer              24901  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    53317  8
snd_hda_intel,snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
soundcore              11681  1 snd
snd_page_alloc         13769  2 snd_hda_intel,snd_pcm

I'm no expect, but it looks like the correct module (snd_hda_intel)
has been loaded.

This was working fine yesterday under FC6.

Any suggestions?

Cheers,

Dave...

It sounds a bit like the kernel problem with the original kernel in the package. There has been at least one and right now I am yummiming another kernel in updates. You might wait until you do the big update thing and see if the sound works with a new kernel.

Karl


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]