[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Unable to install F10 with kickstart



I'm struggling with a strange issue. I'm trying to create a
self-installer environment based on F10, grub, local ISO and kickstart:

- created a /dev/sda5 filesystem and copied the DVD ISO onto this
- extracted the images/install.img file onto /dev/sda5
- created a grub.conf:

title Install F10 kickstart
        root (hd0,0)
        kernel /vmlinuz ks=hd:sda1/ks.cfg repo=hd:/dev/sda5:/iso
        initrd /initrd.img

- in the kickstart I defined the hd path:

harddrive --partition=/dev/sda5 --dir=/iso

When I started the installer, it stopped almost with the same issue at
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=473351: anaconda can't find
install.img

Here's the anaconda's relevant log:

09:45:23 INFO    : Searching for file on path /tmp/mnt/ks.cfg
09:45:23 INFO    : file copied to /tmp/ks.cfg
09:45:23 INFO    : setting up kickstart
09:45:23 INFO    : kickstartFromHD
09:45:23 INFO    : results of hd ks, partition is /dev/sda5, dir is /iso
09:45:23 INFO    : doing kickstart... setting it up
09:45:23 DEBUG   : configuring device eth0
09:45:33 INFO    : get_connection (1995): NetworkManager connected
09:45:33 DEBUG   : going to set language to hu_HU.UTF-8
09:45:33 INFO    : setting language to hu_HU.UTF-8
09:45:33 INFO    : starting STEP_STAGE2
09:45:33 INFO    : partition is /dev/sda5, dir is /iso
09:45:33 INFO    : mounting device sda5 for hard drive install
09:45:33 INFO    : Path to stage2 image is /mnt/isodir/iso
09:45:33 ERROR   : failed to mount loopback device /dev/loop0 on
/mnt/runtime as /tmp/install.img: mount: wrong fs type, bad option, bad
superblock on /dev/loop0,

       missing codepage or helper program, or other error
       (could this be the IDE device where you in fact use
       ide-scsi so that sr0 or sda or so is needed?)
       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so

But when anaconda asks me and I give exactly the same repo path to it
(sda5, /iso dir), the installation continues well:

09:45:48 INFO    : partition /dev/sda5 selected
09:45:48 INFO    : mounting device /dev/sda5 for hard drive install
09:45:48 INFO    : Path to stage2 image is
/mnt/isodir/iso/images/install.img
09:45:50 INFO    : mounted loopback device /mnt/runtime on /dev/loop0 as
/tmp/install.img
09:45:50 INFO    : Looking for updates for HD in
/mnt/isodir/iso/images/updates.img
09:45:50 INFO    : Looking for product for HD in
/mnt/isodir/iso/images/product.img
09:45:50 INFO    : got stage2 at url hd:/dev/sda5://iso/images/install.img
09:45:50 INFO    : reset repo= parameter to hd:/dev/sda5://iso
09:45:50 INFO    : Loading SELinux policy
09:45:50 INFO    : getting ready to spawn shell now
09:45:51 INFO    : Running anaconda script /usr/bin/anaconda
09:45:54 INFO    : using only installclass _Fedora

Am I wrong?

-- 
BÉRES László  RHCE, RHCX   senior IT engineer, trainer
Red Hat, Fedora, CentOS, SELinux:  http://sys-admin.hu


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]