[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

X fails on Nvidia 177.82 driver + T61 (Quadro NVS 140M) on Fedora 10



Hi all,

I'm trying to connect a Thinkpad T61 with Quadro NVS 140M to an
external monitor (Samsung SyncMaster 225BW with 1680x1050 resolution)
through a docking station.

The problem is that when I boot the laptop through the docking
station, X simply fails to start.

I looked at Xorg.0.log and the only thing that looks awry is the
following lines-
"The EDID for IBM (DFP-0) contradicts itself:........"

I'm running the latest driver and kernel-
================
X.Org X Server 1.5.3
Release Date: 5 November 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.18-92.1.10.el5 x86_64
Current Operating System: Linux t61-lin64 2.6.27.5-117.fc10.x86_64 #1
SMP Tue Nov 18 11:58:53 EST 2008 x86_64
Build Date: 16 November 2008  08:28:40PM
Build ID: xorg-x11-server 1.5.3-5.fc10
Nvidia driver = 177.82
================
Here is my Xorg.0.log -
 http://docs.google.com/Doc?id=ddjtzn4_10dj2ndpct

I googled around and found that one other person also running 64bit
kernel had a similar issue-
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/258357

The suggested workaround is to downgrade the driver to 173.x. However
my big concern is that because I'm running Fedora 10 with the latest
X, downgrading may be hard because of the dependencies. Can someone
please tell if if there is a good way to downgrade keeping in mind the
dependencies?

Many thanks,
KM


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]