[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

sound card doesn't work .( Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01))



Hi,
 
  I  have the fedora 10 installed on my computer just now. I like the new release very much. But It is a pity that I can't listen music . I have do the following thing to check that.
1.  I issue the "lspic" command in the linux termianl window. I get the following result.

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:05.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
   I  think that my sound card should be  Intel Corporation 82801G ,is it that ?

2. I  issue the "play" command in the terminal window,and gett the following result.
   startup3.wav:

  Encoding: Signed PCM   
  Channels: 2 @ 16-bit  
Samplerate: 44100Hz     
Replaygain: off        
  Duration: 00:00:05.01 

In:100%  00:00:05.01 [00:00:00.00] Out:221k  [      |      ]        Clip:0   
Done.
  But I can't hear any sound .
3. I use the cat comand to a music file to /dev/audio.  and I can hear the sound ,But It is not the music ,only some sound .
   cat startup3.wav >/dev/audio. 

 Who have encouter the same problem or know the resolution to resolve that ? Please tell me . Thank you very much.


好玩贺卡等你发,邮箱贺卡全新上线!
[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]