[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Re; FC10: xterm problem [SOLVED]



On Sun, Nov 30, 2008 at 10:24 AM, Marco Guazzone
<marco guazzone gmail com> wrote:
> On Sun, Nov 30, 2008 at 9:54 AM, Marco Guazzone
> <marco guazzone gmail com> wrote:
>> On Sat, Nov 29, 2008 at 5:42 PM, Marco Guazzone
>> <marco guazzone gmail com> wrote:
>>>> Hi,
>>>> I've just installed FC10... beautiful!
>>>>
>>>> Actually I've only a problem with xterm.
>>>> Each time I start xterm, I get an xterm completely black (both
>>>> background and foreground).
>>>> However, after typing something and pressing enter, for instance:
>>>> $ ls <ENTER>
>>>> the prompt is visible and bg/fg colors are right (grey/black respectively).
>>>> (Note: a simple terminal "clear" or ^L doesn't work).
>>>>
>>>> This problem doesn't happen with gnome-terminal.
>>>>
>>>> I use a custom ".Xresources" file (the same I used in FC9) but I don't
>>>> think this is the cause of the problem.
>>>>
>>>> Any idea?
>>>>
>>>> Thanks!!
>>>>
>>>> -- Marco
>>>
>>> Hi!
>>>
>>> nobody experience this problem?
>>> Any help is very appreciated!!
>>>
>>> thanks!
>>>
>>> -- Marco
>>>
>>
>> I think this is a problem related to Xft fonts.
>> If I remove my .Xresources file and run from a terminal "xterm",
>> there's no black screen.
>> But if I start xterm by specifying a TrueType font:
>> $ xterm -fa "monospace"
>> (or:
>> $ xterm -fa "Courier New"
>> $ xterm -fa "monospace" -cjk_width
>> $ xterm -fa "times"
>> ...
>> )
>> I get the black screen problem.
>> I think this is the time to submit a bug
>>
>> -- Marco
>>
>
> Submitted a new bug:
>
> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=473753
>
> -- Marco
>

The problem can be fixed by installing the package

xorg-x11-fonts-misc

-- Marco


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]