[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: F10 install problems



On Mon, 08 Dec 2008 20:26:38 -0500
Michael Klinosky <mpk2 enter net> wrote:

> Hello.
> I was subscribed here back in the F8 days - had to take a
> break for a while.
> 
> Well, I dl'ed F10 dvd, netinst, and Live. I tried to boot
> the netinst in a somewhat dated box (no dvd drive), but
> got only a blank screen. I then tried the Live disk -
> same thing.
> 
> I had already verified the burns. So, I tried both on a
> newer box - both good.
> 
> They *seem* to boot for a few seconds, then stop (no CD
> drive activity). I tried hitting various keys - nothing.
> Perhaps it's interesting that there is a blue-ish line at
> the top of the screen, about 1/3 the width of the screen
> and maybe 10 pixels vertically.
> 
> I searched the fedoraproject site - didn't see anything
> about install problems.
> 
> What's wrong? (Display hw too old?) What can I do to get
> either to boot?
> 
> Here are some details:
> mb: V66M 98121-2 48.A01.021
> cs: (pc100)
> cpu: Intel P3 500/512/100/2.0V
> socket: slot1
> fsb: 100 MHz
> os: Fedora 8
> RAM: 512 Meg
> broadband access
> 
Try "nopat" on the command line. The 2.6.27 kernel is
compiled with x86 PAT support which is an extension to MTRR
and incompatible with older machines. Per kernel docs "Say
N here if you see bootup problems (boot crash, boot hang,
spontaneous reboots) or a non-working video driver."

-- 
"Neither Lifestyle nor Agenda"
http://www.tips-Q.com


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]